Zorana Mihajlović: Rudarstvo mora biti u skladu sa principima zaštite životne sredine (VIDEO)

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović boravila je danas u Boru, gde je obišla Institit za rudarstvo i metalurgiju. Ovom prilikom istakla je da je institut ponos zemlje, sa najnovijom opremom koju ovde koriste i visokostručnim kadrom.

Tokom posete Boru ministarka Mihajlović se zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem priključila Godišnjoj radnoj sednici kompanije Serbia Zijin Copper, gde se moglo čuti da će ovde biti nastavljen razvoj zelenog rudarstva, sa nadom da će ovaj grad biti jedan od najsavremenijih u zemlji i sa najvišom prosečnom zaradom u Srbiji.

Bilo je takođe reči o tome kako će biti rešeni problemi okolnih sela, koja trpe štetu od stogodišnjeg rudarenja, a istaknuto je da sve mora biti transparentno, uz kompromis svih strana. Prihodi grada se povećavaju, otvoren je i novi rudnik Čukaru Peki a zajednička vizija je rudarstvo u skladu sa svim principima zaštite životne sredine.

Na pitanje novinara zašto je decembra prošle godine zabeležena povećana koncentracija arsena i da li Serbia Zijin Copper koristi koncentrate proizvedene u rudniku Čukaru Peki u borskoj topionici, generalni direktor odgovara:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *