Na Božić najviše pokušaja krađe u pogonu Serbia Zijin Copper

Na najradosniji hrišćanski praznik 269 osoba 27 puta pokušalo je da ukrade sekundarni bakar iz pogona Serbia Zijin Copper. U prvoj sedmici Nove godine ukupno 747 ljudi pokušalo je u 86 navrata da otuđi imovinu ove kompanije. Petog januara borska policija u kombiju pronašla je 1.762 kilograma sekundarnog bakra, a zaplenjeno je i 240 litara dizel-goriva, kao i pet aluminijumskih visokonaponskih kabli koje su otuđene prilikom pripreme terena za izradu novog kolektora.

Lopovi su najaktivniji bili tokom novogodišnjih i božićnih praznika, samo u jednom danu, čak 27 puta pokušali su da ukradu sekundarni bakar iz pogona Serbia Zijin Copper. Svi su osujećeni u toj nameri i udaljeni iz fabričkog kruga pre nego što su uspeli da iznesu „plen“ koji je toga dana bio „težak“ 314 kilograma. Drugog dana Božića, 8. januara, njih 130 je u 12 pokušaja probalo da ukrade oko 200 kilograma bakarne šljake i odlivaka. Tom prilikom su dve osobe predate policijskoj upravi na dalje postupanje, dok su ostali udaljeni sa lica mesta.

Najefikasnija akcija hvatanja kradljivaca na delu dogodila se 5. januara, kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili sugrađanina P.S. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Pod sumnjom da je u proteklih mesec dana, u nekoliko navrata, iz kruga kompanije u kojoj je odnedavno zaposlen ukrao 1.762 kilograma sekundarnog bakra, policija ga je zaustavila i u kombiju pronašla ukradeni bakar koji je, kako se pretpostavlja, nameravao da proda. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, određeno mu je najpre zadržavanje do 48 sati, nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *