Raste broj inficiranih virusom korona i u Zaječaru

Na osnovu 194 uzorka, u protekla 24 časa na teritoriji grada Zaječara zabeleženo je 45 covid-19 pozitivnih osoba, 23,2% od ukupnog broja testiranih. Hospitalizovan je 21 pacijent, a 14 je na kiseoničkoj potpori u sklopu ZC Zaječar, na Infektivnom odeljenju.

Iz Štaba za vanredne situacije apeluju na poštovanje propisanih mera, i dodaju da će Komunalna milicija i inspekcijske službe, u saradnji sa MUP i PU Zaječar, vršiti dvadesetčetvoročasovnu kontrolu, u skladu sa smernicama KŠ Republike Srbije i shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Do juče je dato 61.333 doza vakcina, a svi ostali koji žele da se imunizuju to mogu da učine u Domu kulture u Kotlujevcu, od 8 do 16 sati, vikendom od 7 do 14, a ovde se obavlja vakcinacija za sve tri doze vakcina Pfizer, Sinopharm i Sputnik V. Na ovom punktu pored vakcine protiv virusa covid-19 možete primiti i vakcinu protiv sezonskog gripa.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *