U teškim vremenskim uslovima oko hiljadu učesnika 39. Božićnog uspona na Rtanj

OPSD “Dragan Radosavljević” objavio je na društvenoj mreži da je na 39. Božićnom usponu na Rtanj (8. januar 2022), učestvovalo oko hiljadu planinara i rekreativaca iz 70-ak društava Srbije.

Uslovi na stazi ni malo laki, ali je zato planinarska solidarnost bila na zavidnom nivou, kažu organizatori. Sneg, klizave staze, magla, oblačno, a udari vetra i preko 40 km/h.

“Ovim putem se zahvaljujemo svim članovima OPSD ‘Dragan Radosavljević’ kao i članovima ostalih klubova koji su bili direktno ukljičeni u organizaciju: PK Starica – Majdanpek, PD Dr. Laza Markovic – Irig, PD Zmajevac – Vrdnik, na izuzetnoj požrtvovanosti i zalaganju na stazi, kao i Komandi za razvoj Timočke brigade na logističkoj i lekarskoj podršci, JP ‘Srbijašume’ – Boljevac. Takođe, zahvaljujemo se svim učesnicima i ostalim planinarima koji nisu bili direktno uključeni u organizaciju ali su pokazali izuzetnu solidarnost i pomagali ljudima koji su imali poteškoće, koji su pokazali da u planini nema razlika, da smo svi jednaki i da su planinari ljudi velikog srca koje krase solidarnost, empatija, požrtvovanost, hrabrost”, naglašavaju iz OPSD “Dragan Radosavljević”.

FOTO: Dragan Radosavljević

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *