Božićna poslanica patrijarha Porfirija (VIDEO)

Tradicionalnim pozdravom “Mir Božji, Hristos se rodi” Srpska pravoslavna crkva, patrijarh Porfirije sa mitropolitima, episkopima i Ohridskom arhiepiskopijom, čestitao je Božić i pozvao na ljubav, zajedništvo svih pravoslavnih Srba, s posebnom brigom za one koji žive na Kosovu i Metohiji i rasejanju.

Patrijarh je ukazao, međutim, da nam radost nije potpuna, jer ove godine rođenje Hrista Spasa slavimo u svetu ispunjenom strahom i nemirima, atmosferom nerazumevanja, nepoverenja i netrpeljivosti.

Zapostavimo li u sebi ljubav Hristovu, padamo u tragičan bezizlaz, a obnavljamo li je trudom i blagodaću, uspinjemo se ka punoći života. U njoj je izvor duhovne radosti i istočnik nepokolebive moralne hrabrosti u teškim životnim iskušenjima, rekao je između ostalog patrijarh Porfirije:

Kako je naveo, sa izuzetnim poštovanjem i zahvalnošću Božić čestitaju svim lekarima i zdravstvenim radnicima, dok se mole za bolne da što pre ozdrave i da “zaraza koja je napala sve prođe.
U božićnoj poslanici patrijarh Porfirije je pozvao na “poštovanjem razumnih mera i preporuka vlade”, ali podseća “sve i svakoga na izbegavanje isključivosti i poštovanje ljudske slobode kao najuzvišenijeg i najvrednijeg Božjeg dara danog čoveka. Na kraju patrijarh je tradicionalnim pozdravom čestitao predstojeći Božić:

Celu Božićnu poslanicu patrijarha Porfirija možete videti na sajtu Srpske pravoslavne crkve

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *