Na Božić u Zaječaru program u “Ulici božićne radosti”

Prvog i drugog dana proslave Božića, pravoslavnog praznika kojim se slavi rođenje Isusa Hrista, Zaječarci će imati prilike da u društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana u “Ulici božićne radosti” od ulice Nikole Pašića, do ulice Svetozara Markovića, uživaju u raznovrsnom uličnom programu i radost Božića podele sa drugima.

“Posetioci će moći da uživaju u širokoj lepezi domaćih proizvoda naših izlagača, počev od vina, meda, rakije, do dimljenih proizvoda, kao i u bogatom kulturno-umetničkom programu”, navode u Turističkoj organizaciji Grada Zaječara.

Kulinari će tokom manifestacije pokazati umeće u kuvanju svadbarskog kupusa, gulaša i pasulja, a Turistička organizacija će najspretnije u kuvanju i nagraditi. Najmlađi Zaječarci će imati mogućnost da uživaju u tematski osmišljenom slikanju ulicom Božićne radosti.

Praznična liturgija Roždestva Hristovog u Sabornoj crkvi počeće u 8 sati, a proslavi Božića u Zaječaru prethodiće praznično bdenije u Sabornom hramu, 6. januara na Badnji dan, od 17 sati, zatim prolazak litije kroz grad i paljenje badnjaka u 18 sati na zaječarskom skveru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *