JKP “Vodovod” najavljuje znatna ulaganja u obnovu mreže u podtupižničkoj zoni. Za rad na terenu nabavljene nove mašine i vozila

Zbog dotrajalosti mreže u podtupužničkoj zoni, JKP “Vodovod” Zaječar planira da od naredne godine otpočne znatna ulaganja i u ovom delu distributivnog sistema.

Kako se navodi u saopštenju JKP “Vodovod” usled kvarova na trasi cevovoda koji se kreće od Tupižnice, preko Grlišta do Zaječara, više se neće privremeno sanirati kvarovi već će se pristupiti zameni 15 do 20 metara cevi, odnosno svaki prekid u vodosnabdevanju će se iskoristiti upravo za zamenu dela mreže, pri čemu će se uložiti više od 100 hilјada dinara pri svakom kvaru, kako bi se u doglednom vremenskom periodu kompletno zamenila cela trasa.

U saopštenju se još dodaje, da su ekipe ovog preduzeća često na nepristupačnom terenu, što im otežava rad, pa je nedavno nabavlјena i kombinovana mašina vredna šest miliona dinara, koja će radnicima znatno olakšati posao. Takođe, JKP “Vodovod” kupio je još dva nova vozila koja sada omogućavaju brži i sigurniji izlazak na teren. Kupovinom nove mehanizacije i vozila je nastavlјeno opremanje kako bi preduzeće sopstvenim sredstvima bilo u stanju da i najteže poslove realizuje samostalno.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *