Najviše ocene Tehničkoj školi u projektu “Digitalna škola – evropski pilot program”

Tehnička škola u Zaječaru ocenjena je maksimalnom ocenom u okviru projekta “Digitalna škola – evropski pilot program”. Na osnovu dokaza koje je škola podnela o ispunjenosti svih kategorija koje su određene za ocenjivanje, evaluatori zaduženi za procenu doneli su odluku da je zaječarska škola zadovoljila kriterijume u svim oblastima (ukupno 8) i pored toga dobijena je i preporuka da ova obrazovna ustanova postane mentor škola jer poseduje kapacitete da pomogne i drugim školama u procesu digitalne transformacije.

“Digitalna škola – evropski pilot program” inače finansira Evropska unija u okviru ERASMUS+ programa a realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan. Projekat ima za cilj da sačini model razvoja i priznavanja „digitalnih škola“ koji će poslužiti kao putokaz za uspešno razvijanje digitalnih obrazovnih praksi u školama. Cilj programa je promovisanje, prepoznavanje i podsticanje efikasnog korišćenja tehnologija za razoj digitalnog obrazovanja. U okviru programa razvijen je okvir za dobijanje oznake “Digitalna škola” kojim se meri nivo elektronske zrelosti u primeni digitalnih tehnologija u školi.

U ovaj pilot projekat pored 20 odabranih škola iz Srbije uključeno je još 55 škola iz Irske, Litvanije, Slovenije, Srbije i Škotske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *