Završna konferencija Društva Roma povodom projekta “Dobro je znati, zdravlje se isplati”

Članovi Udruženja „Društvo Roma” Zaječar na Medjunarodni dan ljudskih i manjiskih prava, održali su u TOC-u završnu konferenciju povodom projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati”.

Opšti cilj projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati” jeste očuvanje i unapređivanje zdravlja mladih kroz veću informisanost i edukaciju na teme seksualno prenosivih infekcija, opšteg zdravlja mladih, kao i temu ranih brakova, kroz realizaciju edukativnih radionica za podizanje svesti uz promociju ravnopravnosti i različitosti.

 

„Na ovom projektu realizovali smo četiri radionice o HIV-u i sidi, kao i o ranim brakovima. Osim radionica, imali smo i ulične akcije, gde smo građanstvu skrenuli pažnju na opasnost polno prenosivih infekcija kroz podelu flajera i balona. Takođe, povodom 1. decembra – Svetskog dana borbe protiv side, imali smo akciju u zaječarskom srednjoškolskom centru, a tom prilikom srednjoškolcima smo podelili flajere i prezervative i razgovarali smo s njima na temu HIV-a. Radionice su bile posećene i pored pripadnika romske populacije, radionice su posećivali i ostali građani”, rekao je David Georgiev, vršnjački edukator na projektu „Dobro je znati, zdravlje se isplati”.

Projekat „Dobro je znati, zdravlje se isplati” finansirao je Timočki omladinski centar (TOC) i trajao je četiri meseca, od septembra do decembra ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *