Svetski dan horskog pevanja biće obeležen i u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja ( World choral day) biće obeležen koncertom u nedelju, 12. decembra od 18 sati, u sali zaječarskog Pozorišta.

Nastupiće četiri hora: Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac” Zaječar, dirigent Maja Milenković; Gradski hor “Mokranjac” iz Negotina, dirigent Ružica Rajković; Hor “Hrama Rođenja Presvete Bogorodice”, dirigent Nataša Jovanović i Kamerni hor “Lavirint” iz Zaječara, dirigent Željka Aleksić.

Svetski dan horskog pevanja proslavlja se od 1990. godine, svake druge nedelje u decembru, ili oko tog datuma, veličajući vrednosti kao što su solidarnost, mir i razumevanje. Od tada do danas milioni pevača, članovi horova, učestvuju na koncertima, festivalima, pojedinačnim nastupima pevača, seminarima o horskom pevanju.

Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na biletarnici pozorišta. Posetioci su u obavezi da poštuju distancu i nose maske tokom trajanja koncerta.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *