WWF otvara novi ciklus prijava za mlade zabrinute zbog klimatske krize

Nakon uspešno sprovedenih inicijativa prve grupe učesnika, WWF ponovo poziva mlade iz Srbije da se uključe i prijave na konkurs “Mladi protiv klimatskih promena”.

WWF – svetska organizacija za zaštitu prirode, poziva mlade ljude iz cele Srbije uzrasta 15-24 godine da se prijave za učešće u projektu „Na mladima klima ostaje” u okviru kojeg će imati priliku da sprovedu sopstvene inicijative za borbu protiv klimatske krize. Prijave su otvorene do 19. decembra u ponoć.

Učesnici će moći da nauče više o razvoju građanskih inicijativa, komunikaciji sa javnošću i javnom zagovaranju, angažovanju zajednice i razvoju politika sa ciljem primene stečenih znanja kroz konkretne aktivnosti koje će imati prilike da sami osmisle i sprovedu u delo. Konkurs je otvoren po drugi put od početka projekta, a prva grupa učesnika je već imala priliku da predstavi svoje inicijative na prvom u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

„Do sada smo podržali pet omladinskih inicijativa i svaka se na svoj način bori sa klimtskom krizom. Kada je WWF objavio prvi poziv mladima da se uključe u projekat, nismo mogli ni da pretpostavimo da će interesovanje i odziv biti toliko velik. Posvećenost i odlučnost ovih mladih ljudi u borbi za bezbedniju budućnost planete je zaista impresivna. Upravo oni dolaze do najinovativnijih, kreativnih rešenja. Izuzetno se radujemo drugom ciklusu projekta, i upoznavanju i radu sa još mnogo divnih mladih ljudi.”, ističe Mina Mirić, koordinatorka projekta „Na mladima klima ostaje” iz WWF Adrije.

“Na mladima klima ostaje” je regionalni projekat posvećen mladim ljudima uzrasta 15-24 godine, koji žele da pokrenu inicijative protiv klimatskih promena. Kroz seriju radionica i edukativnih programa, mentorstvo i podršku stručnjaka i saradnju sa mladima, organizacijama mladih i za mlade, edukatorima, mentorima i ekspertima projekat ima za cilj da osnaži mlade da pokrenu sopstvene inicijative i ponude sopstvena idejna rešenja problema u diskursu o klimatskim promenama.

WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu životne sredine). Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU) i podržan je od strane Britanske ambasade u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *