Poznati laureati zaječarskog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”

Žiri 11. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ u sastavu Ana Tanasković, predsednik, Miloš Tanasković, član i Viktorija Arsić, član, doneo je odluku da nagradu za najbolju predstavu Festivala dodeli predstavi „Palčica“ Pozorišta lutaka Niš, koju je po tekstu Milene Depolo režirala Dragana Miloševski Popova.

Za najboljeg glumca 11. pozorišnog festivala za decu „ZajeČar“ žiri je proglasio Srđana Miljkovića, za tumačenje više likova u predstavi „Palčica“ Pozorišta lutaka Niš.


Nagrada za najbolju glumicu ovog festivala dodeljuje se Petri Dimitrijević za ulogu Pinokija u istoimenoj predstavi Narodnog pozorišta Leskovac. Žiri je dodelio i specijalna nagradu, Jovani Grozdanović i Mini Cocić, za partnersku igru Dabrova u predstavi „Pinokio“.
Najbolja predstava 11. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ po izboru publike je predstava „Pinokio“ Narodnog pozorišta Leskovac, sa prosečnom ocenom 9,84.


Svečano uručenje nagrada predviđeno je večeras, poslednje festivalske večeri od 18 sati. U čast nagrađenih biće odigrana premijera predstave zaječarskog teatra „Lepotica i zver“ autora i reditelja Željka Hubača.
U okviru pratećeg programa festivala, u foajeu pozorišta od 17,30, biće predstavljena knjiga „Drame za decu“ pisca Željka Hubača, u izdanju NPTK-CK „Zoran Radmilović“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *