Najmlađi uživali u komadu ASKA I VUK, sutra na programu STRAHINJA “Plus teatra” iz Lazarevca

Predstava “Aska i vuk” Pozorišta “Pan teatar” iz Beograda odigrana je drugog dana 11. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČar”.

Ova predstava rađena je po čuvenoj pripovetci Ive Andrića. Fizički slabija ovčica Aska se suprotstavila daleko snažnijem vuku, koristeći se svojim jedinim oružjem – igrom. Lepota umetnosti može da učini čudo i zaustavi najveće zlo. Poput ostalih dečjih predstava Pan teatra, ovaj komad je interaktivnog karaktera, tako da su i deca učestvovala u predstavi.

Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Olivera Viktorović, koja i igra u ovom komadu.

“Predstava je prvi put izvedena 20. novembra i ovo je bio naš četvrti nastup. Aska i vuk ima naš rukopis, ali smo prvi put, osim dramske igre, pokušali da uključimo u predstavu za decu i klasičnu muziku i balet. Ovo je najdiskretniji mogući način da deca zavole, osim pozorišta, i klasičnu muziku i dožive je i kao dečiju. Mislim da je to naša misija, naš zadatak da od najmlađih negujemo pozorišnu publiku.”

Naslovnu ulogu Aske igra Bojana Đurašković, kojoj je ovo prvi nastup na zaječarskom festivalu.

“Ovo je za mene nešto najlepše. Ja mnogo volim da radim u dečjem pozorištu, jer je sve emotivno mnogo punije kada deca izađu zadovoljna. Lepo mi je i kad posle predstave ostanem da se družim sa njima jer su deca najiskrenija publika. Svi su bili divni, i publika i ljudi iz pozorišta, i nadam se da ću igrati ponovo ovde.”

Pored Olivere i Bojane u predstavi igraju Aleksandra Đurić i Marko Milošević dok izbor muzike i koreografiju potpisuje Tamara Spasić Antonijević.

Predstava “Strahinja” Prvog prigradskog pozorišta “Plus teatar” iz Lazarevca biće izvedena u petak 3. decembra. Narodno pozorište iz Leskovca predstaviće se komadom “Pinokio”, u subotu 4. decembra. Festival će biti završen predstavom “Lepotica i zver” Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” Zaječar, u nedelju 5. decembra. Početak svih predstava je u 18 sati.

Interesovanje za Pozorišni festival za decu “ZajeČAR” je veliko, tako da su prodati svi kompleti karata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *