Biblioteka vas poziva da pišete Deda Mrazu

Povodom Novogodišnjih praznika, zaječarska biblioteka poziva mališane da napišu pismo Deda Mrazu.

Kako navode u zaječarskoj biblioteci, pismo bi trebalo da sadrži neki predlog, molbu, ideju ili rešenje za neke probleme koji se tiču dece iz celog sveta ili naše okoline, zdravlja, kulture, pomoći drugima, razumevanje različitosti…

-Vaše pismo može da bude osim pisane poruke, i u vidu crteža, pesme ili priče, kako vi budete želeli. Spakujte to u kovertu (ime, prezime, razred i škola) i dostavite Dečjem odeljenju biblioteke do 20. decembra, lično ili preko škole. Ko ne želi da piše, može da napravi novogodišnji ukras od recikliranog materijala a mi ćemo njima ukrasiti naše bibliotečko novogodišnje drvo. Takođe ih dostavite Dečjem odeljenju do 20. decembra, kažu u ovoj ustanovi kulture.

Najbolje radove biblioteka će nagraditi diplomama i prigodnim poklonima, a dodela će biti priređena u petak 24. decembra u 12 časova u dvorištu biblioteke.

„Pozivamo vas da se odazovete našem predlogu i radujemo se druženju sa vama. Radovi mogu biti i grupni, a poziv se odnosi na svu zainteresovanu decu – bez obzira na uzrast“, dodaju u biblioteci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *