ZASINK na Staroj planini okupiće eminentne kardiologe iz Srbije i sveta

Zaječarski simpozijum interventne kardiologije (ZASINK) – novine u kardiologiji 2021, počinje u četvrtak 2. decembra na Staroj planini, a organizatori do subote najavljuju 120 predavanja.

Svoje učešće potvrdilo je 90 profesora medicinskih nauka, među kojima su ruski stručnjak prof. dr Aleksandar Osijev iz Novosibirska i američki ekspert prof. dr Najtan Vong iz Los Anđelesa.

Takođe, među učesnicima kongresa biće i prof. dr Dobrin Vasilev, prof. dr Hristo Pejkov, prof. dr Bernardo Cortese, doc. dr Oliver Kalpak, doc. dr Jozica Šikić, dr Erick Francisco Snachez-Jimenez, dr Foulandvand Farhat, dr Sashko Zhezhovski, dr Marko Erak.

7. ZASINK će biti dostupan i preko Zoom aplikacije sa sajta www.zasink.com

Ove godine kongres će biti “hibridni”, sa okupljanjem predavača i organizovanjem sesija sa istog mesta, u salama hotela Stara planina, a predavanja će moći da se prate i online.

Zahvaljujući svim zaposlenima u Odeljenju Invazivne kardiologije u Zaječaru ovaj događaj, po ugledu na najznačajnije nacionalne i evropske stručne sastanke, imaće i video prenos PCI procedure sa implantacijom stenta u Odeljenju invazivne kardiologije u Zaječaru. Intervenciju će izvesti Prof Aleksandar Osiev, Dr Nenad Božinović uz pomoć lekarskog tima iz Zaječara na čelu sa dr Aleksandom Jolićem i dr Markom Dimitrijevićem, navode organizatori 7. ZASINK-a.

Između ostalog, ove godine dr Foulandvand Farhat sa prijateljima i kolegama organizovaće pravu internacionalnu sesiju sa gostima iz Italije, Bugarske, Severne Makedonije i Kostarike.

Odeljenje Invazivne kardiologije u Zaječaru počelo je sa radom 27. marta 2014. kada su uz podršku Prof. dr Milana Nedeljkovića i Prof. dr Zorana Perišića urađene prve dijagnostičke koronarografije. Prvi ZASINK održan je 15. maja 2015. godine.

Organizatori ovogodišnjeg kongresa su Udruženje “ZASINK”, na čijem su čelu dr Vladimir Mitov, predsednik, i dr Aleksandar Jolić, potpredsednik udruženja, Odeljenje invazivne kardiologije Zaječar, Zdravstveni centar Zaječar, Udruženje kardiologa Srbije, Radna grupa za kateterizacije i perkutane koronarne intervencije UKS -a, 34 ogranak Američkog Koledža Kardiologa za Srbiju i Republiku Srpsku, Podružnica istočna Srbija – UKS/CCS i Srpsko lekarsko društvo – Podružnica Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *