Zaječarska udruženja predstaviće svoje aktivnosti na međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar se obeležava ove godine pod sloganom „Vođstvo i učešće osoba sa invaliditetom prema inkluzivnom, pristupačnom i održivom post Covid-19 svetu“ sa ciljem da se promoviše puno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom.

To je samo jedan dan u međunarodnom kalendaru, ali simbolizuje akcije koje bi trebalo preduzimati svakodnevno kako bi se se skrenula pažnja na položaj osoba sa invaliditetom u svakom aspektu ekonomskog, političkog, socijalnog i kulturnog aspekta života.

Ovim povodom, u petak 3. decembra, zaječarska udruženja osoba sa invaliditetom predstaviće u Prostoru za Pomak, svoje aktivnosti „I mi smo tu – kampanja podsticaja pozitivnog delovanja društva prema osobama sa invaliditetom u Zaječarskom okrugu“ koji će predstaviti Ivan Simić, sekretar Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize, Zaječar i Ivanka Jović, stručna saradnica Društva, kao i projekat „Pružite nam šansu da živimo od svog rada“ koji će predstaviti Suzana Ilić, predsednica Udruženja građana RIME Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *