U petak uveče Antigona na sceni zaječarskog pozorišta

Nakon uspešnog izvođenja na antičkim lokalitetima, pozorišnom festivalu “Viminacijum fest” i na Romulijani, u zaječarskom teatru u petak 19. novembra biće odigrana predstava “Antigona”, po drami Sofokla, u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

U predstavi učestvuju glumci zaječarskog i prištinskog pozorišta, spoljni saradnici i muzički bend.

Igraju: Milica Burazer, Ivana Bartunjek, Igor Damnjanović, Tamara Tomanović, Gabrijel Bećarević, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Strahinja Bičanin i Nikola Đorđević.

Posetioci su u obavezi da se prilikom ulaska u zgradu pozorišta “Zoran Radmilović” pridržavaju svih zaštitnih mera protiv korone, da poštuju distancu i nose maske tokom trajanja predstave, što je i obaveza svih zaposlenih. Početak je u 20 sati, a cena karte je 200 dinara.

Sa predstavom “Antigona” ansambli dva pozorišta gostovaće krajem meseca u Crnoj Gori. Turneju će započeti 26. novembra, učešćem na 17. Меdjunarodnom festivalu glumaca “Nikšić 2021”. Potom će 27. novembra, “Antigona” biti izvedena u Herceg Novom, a 28. novembra u Kotoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *