ZAJEČAR IMA KAPACITET ZA ZBRINJAVANJE GRAĐANA UKOLIKO ELEMENTARNE NEPOGODE POGODE GRAD. POGLEDAJTE POKAZNU VEŽBU SISTEM 2021. KOJA PRIKAZUJE SPREMNOST LJUDSTVA I OPREME (VIDEO)

Pokazna vežba “Sistem 2021” prikazala je spremnost subjekata i snagu sistema zaštite i spasavanja, a u vezi sa vanrednim događajima i situacijama. Brojnim gradovima širom Srbije, priključio se Zaječar, u našem gradu operativno-taktička vežba organizovana je na pet lokacija.

Komandni centar bio je smešten u Gradskoj upravi, a simulacija proboja vode i poplava izvedena je kraj Crnog i Belog Timoka. Nedaleko od Izvorskog puta predstavljena je simulacija požara usled paljenja trafo stanice izazvanog poplavom, a deo programa bile su takođe aktivnosti u sabirnom i trijažnom centru Štaba za vanredne situacije, Sektora za vanredne situacije i Crvenog krsta Zaječar.

Na poslednjoj tački, u hali sportova Osnovne škole “Hajduk Veljko” organizovan je smeštaj lica koja se evakuišu usled poplave, čime je zatvoren program pokazne vežbe “Sistem 2021”, koja je ove godine predstavljena na 50 lokacija, širom zemlje u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova…pogledajte kako je bilo u Zaječaru!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *