Završena operativno-taktička vežba SISTEM 2021. Među izvedenim simulacijama proboj vode i poplava

Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo je u nekoliko gradova operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja „Sistem 2021“, u vezi sa vanrednim događajima i situacijama. Pokazna vežba priređena je i u Zaječaru i to na pet lokacija u gradu.

Komandni centar bio je smešten u Gradskoj upravi, a simulacija proboja vode i poplava izvedena je kod ušća Crnog i Belog Timoka. Nedaleko od Izvorskog puta predstavljena je simulacija požara usled paljenja trafo stanice izazvanog poplavom, a deo programa bile su takođe aktivnosti u sabirnom i trijažnom centru Štaba za vanredne situacije, Sektora za vanredne situacije i Crvenog krsta Zaječar. Na poslednjoj tački, u hali sportova Osnovne škole  “Hajduk Veljko” organizovan je smeštaj lica koja se evakuišu usled poplave, čime je zatvoren program pokazne vežbe “Sistem 2021”, koja je ove godine predstavljena na 50 lokacija, širom Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *