Pred zaječarskim pozorišnim ansamblom bogata festivalska jesen

Predstava za decu Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” “Lepotica i zver”, po tekstu i u režiji Željka Hubača selektovana je za učešće na objedinjenom pozorišnom festivalu za decu “Pozorišni ringišpil” i “Festić” koji je od 1. do 5. novembra na programu u Lazarevcu, u organizaciji Puls teatra i Društva za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva iz Beograda. Predstava zaječarskog teatra biće odigrana sutra od 18 sati na sceni Puls teatra.

Predstava “Lepotica i zver” selektovana je takođe za učešće na festivalu “Mali Joakim” koji se u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije od 15. do 22. novembra održava u Kruševcu. Posle dužeg vremena, predstava za decu zaječarskog pozorišta učestvovaće na ovom prestižnom festivalu.

“Pokondirena tikva” po tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković i “Čučuk Stana” po tekstu i u režiji Željka Hubača, učestvuju na pozorišnom festivalu “Vršačka pozorišna jesen” koji se od 1. do 7. novembra održava u Narodnom pozorištu “Sterija” u Vršcu. “Čučuk Stana” biće odigrana 6. novembra , a “Pokondirena tikva” dan kasnije.

Predstava “Petra” selektovana je za učešće na pozorišnom festivalu “Dani Jurislava Korenića” koji se od 12. do 19. decembra održava u Sarajevu, u organizaciji “Teatra 55”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *