Dečiji centar Zaječar: Omladinska razmena u Sremskim Karlovcima

“Dečiji centar” u Zaječaru, u saradnji sa Gimnazijom Zaječar, prethodnih dana realizovao je omladinsku razmenu u Sremskim Karlovcima.

Domaćini Zaječaraca – Pokret gorana Vojvodine i Gimnazija iz Sremskih Karlovaca, upoznali su omladinsku delegaciju Gimnazije iz Zaječara sa bogatim istorijatom škole, kulturom svog kraja, raznovrsnošću tradicije i identiteta. Mrežu organizacija za mlade i omladinskih organizacija pod nazivom Različitosti nas ujedinjuju, osnovalo je 25 organizacija iz Srbije u okviru projekta Različitosti nas ujedinjuju koji realizuje Evropski pokret u Srbiji uz podršku EU.

Zvanično osnivanje Mreže prvi je korak ka institucionalizaciji dijaloga o interkulturalnost i kulturne raznolikosti u Srbiji, koja je od velikog značaja posebno za mlade, a ima i svoju funkciju u podršci procesu evropske integracije Srbije. Misija Mreže biće osnaživanje mladih za razumevanje i bavljenje temama interkulturalnosti i kulturne raznolikosti i promociju ovih vrednosti u široj javnosti u Srbiji, kroz jačanje kapaciteta organizacija koje rade sa mladima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *