Uručena Nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru

Jedan od iskoraka koje je Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ načinilo ove godine je taj što je na „Sterijinom pozorju“ u Novom Sadu, postalo pokrovitelj i organizator žirija za nagradu „Zoran Radmilović“, koja se dodeljuje za glumačku bravuru. Podsetimo, tu nagradu su nekad dodeljivale „Večernje novosti“.

Žiri u sastavu Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, Aleksandar Gajin, dramski umetnik i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar, odlučio je da nagradu „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru na ovogodišnjem 66. Sterijinom pozorju, dodeli Minji Peković za ulogu Milje Bušatlije u predstavi „Kus petlić“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta / Narodnog kazališta / Népszínhaz Subotica.

Nagrada je dobitnici uručena sinoć, na 30. Festivalu „Dani Zorana Radmilolvića“. Keramičku statuetu Zorana Radmilovića Minji Peković uručio je direktor „Sterijinog pozorja“ dr Mirosalav Radonjić, a direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić nagrađenoj glumici je uručio umetničku sliku, rad Ljube Milunovića, slikara Ateljea 212.

Zahvaljujući se na nagradi Minja Peković je rekla:

„Zoran Radmilović nije bio samo glumac. Mislim da je malo reći i veliki glumac. Čovek je britki um svog doba i njegovo ozbiljno promišljanje o svetu u kome živi, o zemlji u kojoj živi i u trenutku u kome živi i stvara, ostalo je utkano u njegove uloge, od kojih neke i danas gledamo. Jedno veliko, veliko, neizmerno hvala što mogu da se poklonim vama i senima velikog umetnika, ali i mnogih velikana, koji više nisu sa nama, a pre mene su dobili ovu nagradu.“

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *