Atelje 212 na “Zoranovim danima”: Ivanu Mihailoviću “Zoranov brk”(VIDEO)

Takmičarski program 30. Dana Zorana Radmiovića otvorila je predstava „Ova će biti ista“, Zoranovog matičnog pozorišta – Ateljea 212.

Reč je o muškoj verziji drame „Ovaj će biti drugačiji“, koju je festivalska publika gledala prošle godine. Nasilno, patrijarhalno društvo ovoga puta je posmatrano iz perspektive Igora, Miloša i Dušana, kroz njihove eksplicitne poglede na svet u kome žive, doživljaje sopstvenih pozicija u tom svetu i percepcije žena sa kojima se povezuju.

Likove u predstavi maestralno su odigrali Uroš Jakovljević, Dejan Dedić i Ivan Mihailović, koje je zaječarska publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Tročlani žiri u sastavu: Miroslav Radonjić, predsednik, Duško Ljuština, član i Milan Caci Mihailović, član, doneo je odluku da „Zoranov brk“ za najboljeg glumca večeri dodeli Ivanu Mihailoviću za ulogu Dušana, uz napomenu da je bilo jako teško izdvojiti najboljeg od njih trojice.

U okviru pratećeg programa 30. Dana Zorana Radmilovića predstavljena je knjiga „Intertekstualna pletisanka“ Milivoje Mlađenović, koja govori o o modelima konstitucije dramskog lika Laze Кostića na nekoliko primera u radovima značajnih autora.

„Zoran Radmilović je pupčana veza između ove knjige i Laze Кostića. Zoran Radmilović je igrao Lazu Кostića u drami „Santa Maria della Salute“ u „Ateljeu 212“. Dragi prijatelji, sve je ovo život, sve je ovo nešto lepo i uzbudljivo“, rekao je Milivoje Mlađenović, autor knjige „Intertekstualna pletisanka“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *