Zaječarska premijera filma o Zoranu Radmiloviću “Glumčina”

Zaječarska premijera dokumentarnog filma o Zoranu RadmilovićuGlumčinazakazana je za večeras u 20 sati u sali Pozorišta, u okviru pratećeg programa 30. FestivalaDani Zorana Radmilovića”. Film je rađen u produkcijiSiti grupeiz Niša, a koproducent je Narodno pozorište Timočke KrajineZoran Radmilović“. Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

Film “Glumčina” o velikom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću, koji je obeležio drugu polovinu 20. veka svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije, tokom leta prikazan je na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, kao i naSiti festu”, takođe u Nišu, a prošle nedelje i u Radmilovićevom Ateljeu 212 u Beogradu.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Besplatne ulaznice za projekciju filma mogu se podići na biletari pozorišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *