Na otvaranju 30. Dana Zorana Radmilovića besedi Goran Sultanović (VIDEO)

Zaječar će narednih nedelju dana biti posvećen sećanju na velikog glumca Zorana Radmilovića, rođenog Zaječarca, a pozorišni festival koji se održava u njegovu čast obeležava jubilej vredan pažnje – 30 godina postojanja.
Otvaranju manifestacije prethodiće pesnička posveta kraj spomenika Zoranu Radmiloviću. Svoje stihove u subotu od 18 sati kazivaće pesnik Pero Zubac. Festival će u 20 sati besedom otvoriti glumac Goran Sultanović, nakon čega će ansambl domaćeg teatra premijerno izvesti komad „Emilija Galoti“, u režiji Tare Manić. Tokom sedam festivalskih večeri pozorišna publika videće predstave glumaca iz Beograda, Niša, Zaječara i bivših jugoslovenskih republika. Centralna tema ovih „Zoranovih dana“ je žena.

U zaječarskom pozorištu ističu da će u okviru ovogodišnjih „Dana Zorana Radmilovića“ biti organizovane brojne prateće manifestacije, promocije, izložbe… Već u nedelju u 12 sati gostuju glumci iz Rusije sa komadom „Moskva priča“. Predstava je poklon ruskog Ministarstva kulture. Iste večeri, u holu pozorište od 19,30 biće promovisana knjiga „Intertekstualna pletisanka“ Milivoja Mlađenovića.

Festival se završava u subotu, 23. oktobra predstavom „Pokondirena tikva“ zaječarskog ansambla i dodelom nagrada najboljem glumcu, najboljoj predstavi i za najbolju scenografiju.
Jubilarne „Dane Zorana Radmilovića“ podržali su Ministarstvo kulture i Grad Zaječar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *