Kros RTS-a u Zaječaru

U okviru ovogodišnjeg izdanja Kros serije RTS-a, takmičenje u Zaječaru biće organizovano u subotu 16. oktobra na Kraljevici. Takmičenje je sa ograničenim brojem učesnika zbog epidemijske situacije, ima 26 trka, a trke predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola imaju ograničen broj takmičara – po 10 iz regiona i po sedam takmičara iz drugih delova Srbije.

Zbog epidemijskih preporuka, obaveza svih učesnika je da na takmičenje dolaze zdravi i sa maskama. Takođe, tokom realizacije takmičenja sva službena lica su u obavezi da nose maske. Na licu mesta će biti merena temperatura. Propozicijama je predviđeno i da takmičar sa temperaturom i ceo njegov tim odmah budu udaljeni sa takmičenja. Isti epidemijski uslovi važe i za seniore i seniorkeke. Njihov broj je ograničen na 30, za svaku od te dve trke.

Prema rečima organizatora, najboljih deset takmičara u trkama predškolaca i učenika osnovnih i srednjih škola biće nagrađeni diplomom, a prva tri i medaljama – zlatnom, srebrnom i brozanom. Na takmičenju u Zaječaru novčanim iznosom biće nagrađeno pet prvoplasiranih takmičara (seniora/seniorki). Nagrada za prvo mesto iznosi 30.000 dinara, za drugo 17.000, trećeplasirani će biti nagrađeni sumom od 12.000 dinara. Za četvrto mesto nagrada je 8.000 dinara, a za peto 5.000 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *