Zaječar: Od početka oktobra inficirano je preko 700 osoba, od čega 120 među najmlađom populacijom (VIDEO)

Od početka epidemije oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno je kod blizu osam hiljada građana Zaječara, od toga nešto više osoba ženskog pola. Ovih dana, u proseku trećina pregledanih testova ima pozitivan rezultat na koronavirus a od početka oktobra zaraženo je ukupno 700 lica, od čega 120 među najmlađom populacijom.

Gradski Štab za vanredne situacije svakodnevno apeluje da se poštuju propisane mere i da se ljudi vakcinišu u što većem broju kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže. Treću dozu primilo je nešto manje od šest hiljada Zaječaraca, što je oko 13 posto od ukupnog stanovništva, i prema rečima lekara vakcinacija ne ide u željenom pravcu.

Prema poslednjim podacima nadležnih više od 3/4 hospitalizovanih osoba sa covid-19 infekcijom u Zdravstvenom centru Zaječar čine nevakcinisana lica, ističe dr Danijela Ćirić, koordinator za imunizaciju:

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *