Kovid u Zaječaru: Najgori dan po procentu novoinficiranih – 64 odsto od broja testiranih

Na osnovu 86 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 55 covid-19 pozitivnih osoba (63,9% od broja testiranih).

Broj hospitalizovanih pacijenata inficiranih virusom covid-19, na oba odeljenja ZC Zaječar (Infektivnom i OPNL), je 64, od kojih je 43 na kiseoničkoj potpori. Nažalost, dva pacijenta su preminula od posledica infekcije virusom covid-19.

Na fb profilu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, piše da je ovo, do sada, jedan od procentualno najgorih dana po broju novoinficiranih (u odnosu na broj testiranih) od početka pandemije. Takođe, u poslednjih 24 sata, bila su samo 2 novoimunizovana građanina prvom dozom vakcine.
Ovakvim odnosom, nevakcinisanih, prema svima nama sa kojima žive dovodi se ozbiljno u pitanje ne samo zdravlje, zdravstveni sistem i bezbednost svih nas, nego se onemogućava normalan život i rad. Zbog onih koji, iz hiljadu samo njima poznatih razloga, ne žele da prime vakcinu svi mi, vakcinisani, i dalje MORAMO nositi maske, vršiti redovnu dezinfekciju ruku i odeće i obuće i držati distancu, saopštava gradonačelnik.

MOLBA I APEL ŠVS GRADA da poštovanjem propisanih mera i imunizacijom, sprečimo opterećenje zdravstvenog sistema i medicinskih radnika i zaštitimo i sebe i ljude sa kojima živimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *