Uprava za trezor donirala računare Gimnaziji Zaječar (VIDEO)

Direktor Uprave za trezor Marko Gvero sa najbližim saradnicima posetio je danas Zaječar i obišao filijalu te institucije u ovom gradu. Tokom dana, delegacija Uprave za trezor posetila je i Gimnaziju u Zaječaru, kojoj je uručila donaciju u vidu računarske opreme.
Uprava za trezor je odlučila da i opštini Knjaževac donira računarsku opremu. Kako je istaknuto, savremena oprema će značajno olakšati funkcionisanje i učiniti efikasnijim rad opštinskih službi. Gvero je sa saradnicima obišao i ekspoziture Uprave za trezor u Boru, Sokobanji i Boljevcu.

Direktor Uprave za trezor Marko Gvero naglasio je da Uprava za trezor nastoji da pomaže obrazovanje mladih u Srbiji, a da odabir zaječarske Gimnazije nije slučajan:

 

Učenici i nastavnici zaječarske Gimnazije godinama ostvaruju izuzetne rezultate na takmičenjima međunarodnog i nacionalnog nivoa, u proseku osvoje oko 20 nagrada godišnje. Gimnazija je škola ambasador u okviru projekta stem skul lejbl, nedavno je proglašena za prvu školu u Evropi koja je dostigla ekspertski nivo u širenju dobre prakse iz nastave:

Profesor fizike Mladen Šljivović trenutno je jedan od najistaknutijih nastavnika Gimnazije, nagrađen brojnim nagradama za svoj rad sa učenicima:

 

Uprava za trezor sličnim akcijama nastaviće da pomaže podizanje nivoa obrazovanja u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *