Zaječarski vrtići u Dečijoj nedelji

Predškolska ustanova “Đulići” pridružuje se obeležavanju Dečije nedelje. Danas će tema biti “Važnost vršnjačke podrške u ostvarivanju prava deteta, razvijanje timskog duha kroz takmičarske igre”. Realizacija je planirana na sportskim poligonima na otvorenom u skladu sa uzrastom dece, uz uključivanje roditelja koji su sportisti.

U sredu, 6. oktobra biće reči o “Razvijanju grupnog identiteta kroz interakciju dece različitog uzrasta. Tema Želim da me razumeš…Svaka grupa predstavlja svoj lični identitet kroz pesmu, koreografiju ili neki drugi sadržaj.

Narednog dana program “Zajedničko stvaralačko druženje dece različitog uzrasta”, uz temu Stvaram i gradim prijateljstva kroz kreativne radionice za izradu igračaka, knjižica, slikovnica. Razmena produkata od jesenjih aranžmana, reciklažnog materijala ili instalacija iz projekata nastalih u okviru radionice.

Za petak, 8. oktobar planirani cilj je “Razvoj međugeneracijske solidarnosti i kulture tolerancije i saradnje” sa temom Mostovi među generacijama, uz donošenje slika baka i deka i razgovor kako su bake i deke nekad živeli. Biće izrađeni ramovi za slike za dospele fotografije koje će unuci pokloniti bakama i dekama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *