Zaječarska biblioteka, Crveni krst i Centar za trudnice, roditelje i klince u Dečijoj nedelji

Obeležavanje Dečje nedelje, prve nedelje oktobra, ove godine ima slogan “Dete je dete, da ga volite i razumete”, po stihovima pesme “Dete”, velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića.

Biblioteka “Svetozar Marković” u Zaječaru, pridružuje se obeležavanju i tim povodom će cena upisa u Biblioteku tokom trajanja Dečje nedelje, od 4. do 9. oktobra, biti smanjena za sve školarce, osnovce i srednjoškolce do 17 godina, i iznosiće 300 dinara.

Takođe, u okviru obeležavanja Dečije nedelje, u saradnji sa Crvenim krstom, svakog dana, od 4. do 9. oktobra, u periodu od 8 do 19 sati biće organizovana akcija “Drug drugu”, a svi humani ljudi tom prilikom mogu da doniraju knjige, školski pribor, garderobu, igračke…

Još jedna od aktivnosti Biblioteke je druženje i saradnja sa udruženjem TRK – Centar za trudnice, roditelje i klince, koje je planirano 4. i 5. oktobra u dvorištu Biblioteke. Tom prilikom, biće predstavljena i knjiga “Vuk koji je ispao iz knjige”.

Iz zaječarske biblioteke napominju da će biti priređena i izložba likovnih i literarnih radova dece pod nazivom “U svetu postoji jedno carstvo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *