PU Bor: Rasvetljeno razbojništvo u saizvršilaštvu i neovlašćeno držanje opojnih droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, intenzivnim radom, rasvetlili su razbojništvo u saizvršlaštvu i uhapsili D. P. (1984) iz Svilajnca i S. D. (1996) iz Jagodine, osumnjičene da su izvršili ovo krivično delo.

Oni su, kako se sumnja, 22. septembra, došli kod dvadesetsedmogodišnjaka iz Bora kako bi kupili njegov „pasat“, nakon čega su D. P. i vlasnik krenuli u probnu vožnju. Potom su zaustavili automobil i izašli, a S. D, koji je išao iza njih tada je, kako se sumnja, napao vlasnika „pasata“ elektrošokerom. D. P. i S. D. su se zatim odvezli sa oba automobila u nepoznatom pravcu. Policija ih je operativnim radom identifikovala, a u saradnji sa policijom iz Svilajnca, u pretresu stana D. P. pronađeni su delovi ukradenog vozila. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Još jedna akcija pod nadležnošću PU Bor, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su N. B. (1999) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Policija je u vratima automobila „škoda“ koji je vozio osumnjičeni i u njegovom stanu pronašla manju količinu marihuane. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *