“Pokondirena tikva” zaječarskog pozorišta gostuje u Negotinu

Ansambl zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović” gostuje 1. oktobra u Negotinu, gde će u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ odigrati predstavu “Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković. U komediji igraju Nataša Petrović, Olivera Viktorović Đurašković, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević, Predrag Grbić, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević.

Ova svevremenska komedija odlično je prihvaćena od publike na gostovanjima u Leskovcu i Krupnju. Prema rečima rediteljke u pitanju je pametna komedija iz koje se izvlači naravoučenije.
“Svako vreme ima svoju „Pokondirenu tikvu“, pa tako i naše vreme ima „Pokondirene tikve“, bilo da su one u muškom ili ženskom obliku. Naravno , ovde se radi o ženi, o Femi, područje je Vojvodina, ali i to je sve matrica po kojoj to može da se desi bilo gde, u Zaječaru, Negotinu, Kruševcu Nišu, Beogradu, Subotici , Somboru, sasvim sve jedno. Potpuno sam sigurna da su to svevremenske komedije. Prošle su tolike godine od smrti Nušića i Sterije, a njihove komedije i problemi koje tretiraju u njima su njihova iskustva iz onog vremena koja su na duhovit način prenesena na scenu. Sada se to isto dešava ali u nekom drugom pakovanju, tako da Fema i ministarki ima koliko hoćete.” Početak predstave je u 20 časova, a cena karte 300 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *