Predstava “U agoniji” na sceni pozorišta “Zoran Radmilović”

Na sceni zaječarskog pozorišta, sutra od 20 časova na programu predstava „U agoniji“, u produkciji Beoart-a. Ovu predstavu po tekstu, Miroslava Krleže, režirala je Ana Đorđević, scenografiju je uradila Mia David, a kostimografiju Adrijana Pajić. U predstavi igraju Radovan Vujović, Marija Vicković i Branko Cvejić.

Rediteljka Ana Đorđević, koja je uradila i adaptaciju teksta, napominje da se radnja komada dešava u zoru savremenog doba kakvo danas znamo:

„U pitanju su dvadesete godine 20. veka, izuzetno značajan period u istoriji čovečanstva. Kompletan dotadašnji viševekovni pogled na svet iz korena se menja vrtoglavom brzinom. Radnja komada prati intezivni sukob između muškarca i žene, koji funkcioniše i kao paradigma cele epohe zvane savremeno doba, zato što su sukobi, krize, dileme savremenog ljudskog bića, iako živi u tehnološki i industrijski drugačijem svetu od onog od pre 100 godina, rođene i definisane s početkom Prvog svetskog ratai, naročito, u godinama nakon njega” – ističe Đorđevićeva.

Karte za gostovanje predstave „U agoniji“, mogu se kupiti na blagajni zaječarskog pozorišta po ceni od 500 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *