Aktivnosti mladih u Minićevu (VIDEO)

Lovačko udruženje Minićevo okuplja zaljubljenike u prirodu više od jednog veka, a pošto je nas zanimalo kako članovi provode jedan uobičajen radni dan dogovor sa lovcima je pao i poveli su nas na pravu off road avanturu, i to samo do hranilišta za divljač koja obilaze po potrebi. Ono što je važno, u aktivnostima učestvuju i mlađi ljudi koji brinu o životinjama i očuvanju knjaževačkog područja kojim gazduju.

Seosko lovačko udruženje ima sve uslove da brine o očuvanju prirodne sredine, koja je jedan od najvećih potencijala ovog kraja. Pored toga, u Minićevu su poznata i druženja koja lovci organizuju, kao i ostale zajedničke aktivnosti.

Za malo mesto neuobičajeno je da ima svoj moto klub, ali upravo odavde bajkeri odlaze na moto skupove koji su za njih pravi užitak. Naročito u letnjem periodu članovi kluba Ložači gostuju širom Srbije i imaju odličnu saradnju sa ostalim ljubiteljima dvotočkaša. Domaćini su poželeli da nas ugoste u svojim prostorijama koje dele sa jednim udruženjem.

Minićevo je proslavio nekadašnji prvak Balkana u motokrosu, čuveni Velja dvoglavac, a danas u selu ima naslednika koji dele sličnu strast prema motorima.

Za ostanak mladih na selu važno je što opstaje lokalna škola u koju pristižu deca iz devet okolnih sela. Ovde su naročito ponosni na nagradu 25. maj, za izuzetne rezultate u vaspitanju i obrazovanju, još iz stare Jugoslavije. Vole da podsete i na posetu velikog Divca, koji je obišao malo Minićevo.

Kao centralno mesto ovog kraja, lepa varoš ka kojoj gravitira dvadesetak sela danas je ekonomski, administrativni i kulturni centar koji je zaslužio izložbu fotografija za pamćenje.

Bilo da se bave poljoprivredom ili ostaju na selu iz sasvim drugih razloga meštani svake godine obeležavaju 5. septembar i manifestaciju Dani Minićeva, posvećenu narodnom heroju Milunu Miniću, po kome je selo dobilo ime.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Projekti 2021, Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *