Zaječarac Vuk Trifunović, učenik Tehničke škole PETI U EVROPI na takmičenju Hippo 5

Vuk Trifunović, učenik Tehničke škole u Zaječaru, stigao je do evropskog finala i pokazao vrhunsko znanje osvojivši visoko peto mesto u Evropi u svojoj kategoriji Hippo 5.

Evropsko finale međunarodnog takmičenja u poznavanju engleskog jezika, održano je u Riminiju, u Italiji, prošle nedelje. Ove godine za takmičenje se prijavilo 48.125 učenika iz 42 zemlje Evrope, Afrike i Azije. U polufinale se plasiralo njih 5.964. Konačan plasman za finalna takmičenja i za evropski i za svetski nivo izborilo je 224 učenika.

“Početkom leta su objavljeni konačni rezultati i obradovala nas je vest o fenomenalnom rezultatu našeg Vuka Trifunovića učenika Tehničke škole Zaječar, i njegovom plasmanu na evropsko finale međunarodnog takmičenja u poznavanju engleskog jezika HIPPO English Language Olympiad – English Without Borders pod vođstvom GLOBAL HIPPO ASSOCIATION”, navode u Tehničkoj školi.

Vukov profesor i mentor Saša Nikolić kaže da je prezadovoljan i ponosan zbog Vukovog uspeha i ostvarenog plasmana.

“Vuk je skroman i nenametljiv ali u isto vreme iznova i iznova potvrđuje da je jedinstven i strastven i više nego motivisan kada se radi o engleskom jeziku”, ističe Nikolić.

Organizatori takmičenja za vreme evropskog finala su se potrudili da sve protekne u najboljem redu od samog prijema učesnika, sprovedenog testa, zajedničkog izleta i konačnog proglašenja rezultata. I naravno, pobedničkog i oproštajnog koktela…

Ovo međunarodno takmičenje već ima pristojnu tradiciju i ovogodišnje, održano od 16. do 18. septembra je deveto po redu.

“Naša škola se već dugi niz godina takmiči i ovo nam je šesta godina kako imamo vrhunske učenike, takmičare, poznavaoce engleskog jezika”, dodaje profesor Nikolić.

Zapaženi rezultati i plasmani u polufinala ovog takmičenja Tehničku školu prate od samog početka učestvovanja i uvek se izdvoje od dva do pet takmičara za naredni krug.

“Željno iščekujemo novu, desetu, jubilarnu takmičarsku godinu i radovanje zbog novih uspeha naših učenika, ponosa našeg grada”, ističu u Tehničkoj školi prezadovoljni postignutim rezultatima.

preuzeto: radiomagnum.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *