Kovid-19 u Zaječaru: Polovina testiranih osoba pozitivna na virus

Današnji izveštaj o visini novoinficiranih osoba na teritoriji grada Zaječara, beleži još 80 covid-19 pozitivnih osoba (49,7% od broja testiranih) na osnovu 161 obrađenog PCR i Ag uzorka.

Na Infektivnom odeljenju smeštena je 49 inficiranih osoba, od čega je trideset pacijenta na kiseoničkoj podršci. Na Odeljenju produžene nege i lečenja smešteno je 19 inficiranih osoba, a tri pacijenta su na kiseoničkoj podršci.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 35.534 PCR i Ag uzoraka, a čekaju se rezultati za još 125 ranije testiranih.

IZVEŠTAJ O IMUNIZACIJI

Do juče je na teritoriji Zaječara prvom dozom imunizovano 22.689 građana (50,32% punoletne populacije), a 21.680 građana (48,08% od punoletne populacije) je revakcinisano, dok je treću dozu primilo 4.547 građana (10,08%).
Iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara apeluju na građane, čak i one koji su preležali covid-19 infekciju, a do sada nisu imunizovani, da dođu u Dom zdravlja Zaječar i prime jednu od dve ponuđene vakcine i to:
– od 9 do 13 sati (Sinofarm) i
– od 13 do 17 sati (Pfizer).
U Domu kulture u Kotlujevcu, radnim danima od 7 do 14 sati, je imunizacija trećom dozom vakcine (po izboru).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *