Novi uspeh Saše Cvetkovića – svetski vicešampion

Zaječarac Saša Cvetković vicešampion je sveta u kategoriji M2 -120 kg na Svetskom IPF prvenstvu u powerliftingu koje se održava u Halmstadu u Švedskoj. Osim srebrne medalje, Cvetković je postavio i nove evropske rekorde.

“Evropski rekord u čučnju koji sam držao sa 275 kg, ovde sam dva puta obarao sa 277,5 i 285 kg što je fantastičan rezultat. Ono što raduje je da je sve relativno lako podignuto i ima mesta napretku… Mrtvo dizanje – jako otvaranje sa 270 kg, nakon toga 290 kg gde sam poboljšao svoj lični rekord za 7,5 kg. U čučnju je bilo 160 kg, koliko sam i očekivao. Ovim sam postavio i novi evropski rekord u totalu 735 kg”, kaže Cvetković za Zaječarsku hroniku.

Takmičenje je organizovao IPF kao krovna federacija i ELEIKO najkvalitetniji svetski proizvođač sportske opreme iz Švedske.

“Uslovi na takmičenju bili su izvrsni, 12 najnovijih garnitura na raspolaganju, dve bine za nastup zbog velikog broja takmičara, vrhunski tv prenos i stručni komentatorski tim. Suđenje je bilo vrlo rigorozno, najmanja greška se kažnjava…Ovo je bilo moje prvo Svetsko prvenstvo i neverovatno iskustvo”, kaže vicešampion sveta.

Zlato je osvojio Scott Robertson iz Kanade, a Cvetković se nada da će već naredne godine na Svetskom prvenstvu koje se održava u Kanadi biti bolji od Robertsona.

Pre toga očekuje ga evropsko nadmetanje u Litvaniji i odbrana evropskog trona.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *