Dve predstave zaječarskog teatra na Festivalu “Joakim Vujić”

Predstava “Antigona” Sofokla u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine ”Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, otvoriće 23. septembra, 57. Festival profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” koji se do 30. septembra održava u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Za ovaj prestižni pozorišni festival selektovana je još jedna predstava zaječarskog pozorišta, “Bliži nebu”, autora i reditelja Željka Hubača, koja će biti odigrana 27. septembra.

Prema rečima Vladimira Đuričića, direktora pozorišta „Zoran Radmilović“ uspeli smo da u predhodnih nekoliko godina teatar vratimo tamo gde pripada i izvedemo ga iz ozbiljne produkcijske krize u koju je zapao što se tiče učešča na festivalima i rejtinga u zajednici profesionalnih pozorišta Srbije, pa će tako i na Festivalu „Joakim Vujić“ zaječarsko pozorište biti prisutno posle sedam godina.

U žiriju ovogodišnjeg festivala u Leskovcu su: Danica Maksimović, glumica; Miodrag Tabački, scenograf i Vladimir Lazić, reditelj.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *