Zaječarskom Zavodu za javno zdravlje donirano vozilo za prevoz vakcina

Dvadeset četiri zavoda i instituta za javno zdravlje širom Srbije dobilo je specijalizovana vozila za transport vakcina i medicinskih timova zahvaljujući podršci Evropske unije. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre prisustvovali su primopredaji vozila koja su opremljena prenosivim frižiderima i dodatnom opremom koja omogućava distribuciju vakcina uz obezbeđivanje hladnog lanca.

Vozila su uručena Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Institutu za javno zdravlje Vojvodine, Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd i zavodima za javno zdravlje u Novom Pazaru, Subotici, Zrenjaninu, Кikindi, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Valjevu, Požarevcu, Кragujevcu, Ćupriji, Zaječaru, Užicu, Čačku, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

Ova podrška vredna blizu 1,2 miliona evra deo je većeg paketa EU pomoći ukupne vrednosti preko 10 miliona evra u medicinskoj i nemedicinskoj opremi isporučene tokom ove i prethodne godine u partnerstvu sa kancelarijom UNOPS-a u Srbiji.

FOTO: radiomagnum.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *