Podela humanitarnih paketa najugroženijim Zaječarcima

Crveni krst Srbije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i firmom Pharma Vera d.o.o. obezbedio je isporuku higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje. Ukupna vrednost paketa opredeljenih za Crveni krst Zaječar je vrednosti 415.877,00 dinara.

Zaječarski Crveni krst će u četvrtak, 16. septembra na punktu za podelu obroka korisnicima Narodne kuhinje u Kotlujevcu od 12:15 vršiti distribuciju higijenskih paketa. Nakon podele korisnicima u gradu, u toku naredne nedelje uslediće i podela u okolnim selima. Po završetku navedene akcije uslediće podela porodičnih paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene porodice u gradu i okolnim selima obezbeđenih od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Organizaciji Crvenog krsta Zaječar namenjeno je 450 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Paketi hrane sadrže brašno, šećer, so, ulje, pirinač, pasulj, testenine, mesne konzerve, riblje konzerve, paštete. U paketu higijene biće deterdžent za veš i za sudove, sapuni, šampon, toalet papir, pena za brijanje i brijači.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *