Kovid u Zaječaru: Nakon popunjenog Infektivnog i Odeljenje produžene nege u kovid sistemu

U Zaječaru je i tokom vikenda bio visok broj novoinficiranih covidom-19. Na Infektivnom odeljenju smeštena je pedesetjedna inficirana osoba od čega je 27 pacijenata na kiseoničkoj podršci. Na Infektivnom odeljenju nema više slobodnih mesta, za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije te je u covid sistem prešlo Odeljenje produžene nege i lečenja sa 20 postelja za smeštaj covid-19 inficiranih osoba kojima je neophoda hospitalizacija.

Na teritoriji Zaječara, dato je 46.704 doza vakcina od čega je 22.383 građana (49,64% punoletne populacije) primilo prvu dozu vakcine, 21.416 građana (47,50% od punoletne populacije) je revakcinisano dok je treću dozu primilo 2.905 građana (6,44%).

U Domu zdravlja Zaječar vakcinacija je od 9 do 13 sati Sinofarm vakcinom, a od 13 do 17 Fajzerom.

U Domu kulture u “Kotlujevcu”, od 7 do 14 sati može se primiti treća doza vakcine (po izboru) zainteresovanim građanima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *