Humanitarno udruženje DRAGI LJUDI u akciji za srećnije detinjstvo

Humanitarno udruženje „DRAGI LJUDI“ koje je osnovano jula ove godine u Zaječaru ima cilj da pomogne najugroženijim porodicama i pojedincima koji žive u teškim egzistencijalnim uslovima, takođe žele da budu potpora institucijama u sanaciji manjih kvarova.

Jedna od prvih akcija bila je uređenje dela fasade ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru. Fasada je bila u stanju urušavanja pa je prvo bilo neophodno ukloniti stare delove, postaviti izolaciju, omalterisati, okrečiti, a zatim iscrtati prikladan mural za koji je bio zadužen Nikola Dančević.Predstoji poslednja faza uređenja, izrada slivnika, kako bi bio rešen dugogodišnji problem slivanja vode u kišnim periodima.

Akciju je podržala Fondacija „Iskorak“ preko čije platforme su prikupljena sredstva za realizaciju ovog projekta. Deo materijala donirala je prodavnica farbi i lakova „Hempros“ iz Zaječara. Za video produkciju je bio zadužen Milan Petrović. Iz udruženja se zahvaljuju svim ljudima koji su donirali sredstva kao i onima koji su pružali podršku i nudili pomoć na svakom koraku. Cilj celokupne akcije je da se đacima obezbedi prijatniji boravak u školi i školskom dvorištu jer sva deca zaslužuju lepše i srećnije detinjstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *