“Dan vina i lepog raspoloženja” u subotu 28. avgusta, na Rajačkim pivnicama

U subotu, 28. avgusta, sa početkom u 14 sati, na Rajačkim pivnicama biće organizovan festival „Dan vina i lepog raspoloženja“.

Bogatim kulturnim i zabavnim sadržajem obeležiće se početak berbe grožđa. Gosti festivala će imati priliku da obiđu vinograde i u prirodnom ambijentu kamenih kuća degustiraju različite vrste vina od autohtonog grožđa. Između ostalog, posetioci će moći da se oprobaju u tradicionalnim igrama, kao što je povlačenje konopca i obaranje ruku.

Program će biti nastavljen poezijom, kamernom muzikom i folklornim igrama. A na kraju, okruženi vinskim podrumima, posetioci će uživati u nastupu Marka Luisa koji počinje u 20 sati.

Cilj festivala je da se ovo jedinstveno mesto sa dugom tradicijom u proizvodnji vina učini popularnim za mlade iz cele Srbije, ali i sveta. Organizaciju događaja preuzelo je udruženje „Mladi sa Rajačkih pimnica“ zajedno sa Opštinom Negotin i Turističkom organizacijom Opštine Negotin, dok je podrška došla od projekta #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi GIZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *