Pozorišni komad IGRE BOGOVA sinoć na Feliks Romulijani u okviru manifestacije “Dani Romulijane” (VIDEO)

Predstava „Igre Bogova“ scene “Maska” i Šabačkog pozorišta, sinoć je izvedena na Romulijani, u okviru manifestacije “Dani Romulijane” koju organizuje Narodni muzej “Zaječar”, kroz projekat #EU za tebe-za kulturno nasleđe i turizam, koji finansira EU i Vlada Nemačke, a sprovodi GIZ.

Pozorišni komad “Igre bogova” premijerno je izveden u Šabačkom pozorištu februara 2020 godine, povodom obeležavanje 18 godina postojanja i rada Scene „Maska“.

Režiju i scenografiju za predstavu radio je David Alić, a tekst po kome je rađena predstava napisao je Ivan Tomašević. Auroru u predstavi igra Aneta Tomašević, Aurelija Dušan Simić, dok glumca Porfirija igra Ivan Tomašević, koji kaže da je posebna inspiracija bila igrati na lokalitetu iz rimskog perioda:

Priča je urađena po istinitom događaju, o glumcu koji je živeo u trećem veku za vreme cara Aurelijana, glumcu koji je dobio zadak da odigra predstavu koja ismeva čin krštenja.

Priča ispričana kroz predstavu „Igre Bogova“ na Romulijani, još jedan je dokaz da neke teme, bez obzira na vekove, ne budu potrošene, rekla je za portal Za media glumica Aneta Tomašević:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *