Kovid-19 Zaječar: 15 novoinficiranih, 13 na Infektivnom odeljenju

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem fejsbuka da na osnovu 100 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 15 covid-19 pozitivnih osoba (15% od broja testiranih).

Na šest kontrolnih testiranja nije bilo covid-19 pozitivnih osoba. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 30.418 PCR i Ag uzoraka a čekaju se rezultati za još 123 ranije testiranih osoba.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je trinaest obolelih od čega je osmoro pacijenata na kiseoničkoj potpori. Jedan pacijent prebačen je u covid bolnicu u Kruševcu.

Do juče je na teritoriji Zaječara dato 43.223 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) od čega je 21.925 građana (48,63% punoletne populacije) primilo prvu dozu vakcine, 21.029 građana (46,64% od punoletne populacije) je revakcinisano dok je treću dozu primilo 269 građana.

Gradski ŠVS će pratiti situaciju naredna tri dana i ukoliko se ovaj trend nastavi ponovo će morati da uvede VANREDNU SITUACIJU. Zato gradski stab moli one koji nisu primili vakcinu, da to što pre učine i tako pomognu i sebi i onima sa kojima žive, da izbegnu zaražavanje i teže oblike covid infekcije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *