Regionalno takmičenje seoskih igara Sportskog saveza Srbije u subotu, 21. avgusta na Popovoj plaži

Zaječar će u subotu 21. avgusta biti domaćin jednog od četiri regionalna takmičenja Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Ekipa Grljana, trostruki pobednik zaječarskih kvalifikacija i učesnik dva prethodna finala Seoskih igara, pokušaće da izbori jedno od prva dva mesta, kako bi se ponovo plasirala na Državno takmičenje, čiji će domaćin biti Ub od 3. do 5. septembra, objavio je Glas sporta.

Sportski savez grada Zaječara organizovaće Regionalno takmičenje na Popovoj plaži, gde će se predstavnici Grljana boriti protiv starih znanaca iz Rudne Glave, pobednika majdanpečkih kvalifikacija i prvih srpskih šampiona iz 2019. godine, ali i Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi, knjaževačkog Trgovišta i Neresnice iz Kučeva.

Svaka ekipa broji 20 članova, 15 muškaraca i pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu i nadvlačenju štapa.

Svečana ceremonija otvaranja Seoskih igara Sportskog saveza Srbije počinje u 9:45 na mini pič terenu na Popovoj plaži, dok je zvanični početak takmičenja zakazan za 10 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *