I u Zaječaru raste broj novoinficiranih, počelo davanje treće doze vakcine (VIDEO)

Na osnovu 90 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 18 covid-19 pozitivnih osoba (20% od broja testiranih), starosti od 17 do 89 godina života. Na 5 kontrolnih testiranja nije bilo covid-19 pozitivnih osoba.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 30.000 PCR i Ag uzoraka, a čekaju se rezultati za još 123 ranije testiranih osoba u gradu.

Na Infektivnom odeljenju, koje je ostalo jedino u covid sistemu, smešteno je jedanaest 11 obolelih od čega je osmoro pacijenata na kiseoničkoj potpori.

IZVEŠTAJ O IMUNIZACIJI

Do juče je, na teritoriji Zaječara, dato 42.804 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) od čega je 21.845 građana (48,45% punoletne populacije) primilo prvu dozu vakcine, a 20.945 građana (46,45% od punoletne populacije) je revakcinisano, dok je treću dozu primilo 5 građana.

U Domu zdravlja Zaječar imunizacija prvom i drugom dozom je od 9 do 13 sati Sinofarm vakcinom, a od 13 do 17 sati Pfizer.

U Domu kulture u “Kotlujevcu”, od 7 do 14 sati počelo je davanje treće doze vakcine (po izboru), ali nadležni mole građane da ne dolaze sami već da sačekaju poziv SMS-om ili mejlom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *