Kovid-19 Zaječar: Još 20 novoinficiranih, na Infektivnom smešteno 10 pacijenata

Na osnovu 163 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara otkriveno je još dvadeset covid-19 pozitivnih osoba (12,3 % od broja testiranih). Na osam kontrolnih testiranja nije bilo covid-19 pozitivnih osoba.

Danas je na obradu poslato 28 uzoraka od čega 17 komercijalnih.
Od početka pandemije obrađeno je ukupno 29.905 PCR i Ag uzoraka, a čekaju se rezultati za još 123 ranije testirane osobe u gradu.
Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 5.527 građana Zaječara (2.828 ženskog i 2.699 muškog pola).
Od ovog broja, kod 5.422 osobe više nema znakova infekcije na testiranju.
Na Infektivnom odeljenju smešteno je deset obolelih od čega je šestoro na kiseoničkoj potpori.
Hospitalizovani pacijenti su:
* četvoro iz Knjaževca;
* dvoje iz Boljevca;
* dvoje iz Kladova i
* dvoje iz Zaječara.

IZVEŠTAJ O IMUNIZACIJI
Do juče je na teritoriji Zaječara dato 21.821 prvih doza (48,40% punoletne populacije), a 20.927 građana je revakcinisano (46,41% od punoletne populacije).

Očito je da broj inficiranih, u odnosu na broj testiranih, DRASTIČNO raste u našem gradu, da se zaražavaju uglavnom nevakcinisani, i da nam je to jedina i dokazana odbrana od virusa vakcina, napisao je na svom fb profilu gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.
Evidentno je da vakcinisani, koji se i ako se uopšte inficiraju virusom, nemaju težu kliničku sliku i retko imaju potrebu za hospitalizacijom.
Gradski ŠVS će pratiti situaciju naredna tri dana i ukoliko se ovaj trend nastavi ponovo će morati da uvode VANREDNU SITUACIJU.
Danas će, na osnovu plana ZC Zaječar, gradski ŠVS objaviti mesto i vreme početka imunizacije trećom dozom vakcina za sve zainteresovane građane koji su najmanje pre 180 dana, primili drugu dozu vakcine protiv covid-19 infekcije.
Građani će sms porukama biti obavešteni o detaljima imunizacije trećom dozom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *