Aktivnosti Crvenog krsta u Zaječaru

Crveni krst Zaječar će u ponedeljak, 16. avgusta, nastaviti distribuciju humanitarne pomoći koju su obezbedili zatvorenici Okružnog zatvora u Zaječaru. Oni su se i ovog puta odrekli svojih redovnih obroka i na taj način prikupili 1.034 komada konzervirane hrane.

„U skladu sa njihovom željom, pomoć će biti uručena starijim sugrađanima, korisnicima Narodne kuhinje koju finansiraju Ministarstvo socijalne politike i Grad Zaječar“, kažu u zaječarskom Crvenom krstu.

Predstavnici Crvenog krsta i Okružnog zatvora, najpre će u ponedeljak, uz redovnu distribuciju obroka, uručiti pomoć korisnicima Narodne kuhinje iz Metriša, Klenovca, Brusnika, Salaša, Dubočana, Glogovice i Male Jasikove, a do kraja nedelje i korisnicima u ostalim selima.

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, organizuje u sredu, 18. avgusta, još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija će biti realizovana u prostorijama Crvenog krsta, u Krfskoj ulici, od 9 do 13 sati.

“Pozivamo sve humane građane da se odazvu u što većem broju, kako bi akcija bila uspešna i kako bismo pružili pomoć onima kojima je najpotrebnija”, kažu u Crvenom krstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *